Menu
kr0.00

Du har ingen produkter i handlekurven.

Yes, We Care!

SON SPA – FOR MENNESKER OG MILJØ 

 

Bærekraft og lokal forankring er viktig for oss som jobber på Son Spa. Så langt det går forsøker vi å tenke klokt gjennom alle våre innkjøp, handlinger og utførelse av alle oppgaver på et stort hotell. Lokal og økologisk mat, tiltak for skånsom og effektivt renhold, kildesortering og energisparing er retningslinjer vi følger strengt. Hotellet er allerede varmet opp av sjøvann som alltid holder plussgrader, men vi har nylig også montert solfangere på taket for ytterligere å redusere strømforbruket . Vi tør påstå vi er i en særklasse når det gjelder energieffektivisering!

På taket har vi også honningbier i 3 kuber som gir våre gjester nydelig honning gjennom den viktige jobben disse flittige biene gjør gjennom pollinering i nærområdet.

Ettersom vi har så nydelig beliggenhet langs Oslofjorden, sørger vi for at gjester kan gjøre en innsats for å rydde plast og søppel på strendene gjennom samarbeidet med Naturvernforbundet’s «Kystplanken».

Son Spa har fast tradisjon på hvert år å invitere til en veldedig julelunsj som f.eks. flyktninger som har ankommet kommunen. I samarbeid med flyktningetjenesten og NAV tilrettelegger vi også for å kunne etablere kontakt med de som ønsker seg en jobb i bransjen. På huset kan vi også tilby eget norskkurs som et tiltak for bedre integrering.

Hotellet er også stolte av å sponse et knippe lokale og frivillige organisasjoner som for eksempel håndballklubben, fotballklubben samt tennis og golfklubben. I tillegg samler vi hvert år inn julegaver under kampanjen «Ensomt juletre» som sørger for gaver til barn og familier som kanskje ikke har anledning til å kjøpe egne.

 

VÅRT BÆREKRAFTPROGRAM:

 

  • Vi bruker sjøvann til oppvarming av rom, bassengene samt varme til leilighetene rundt hotellet. I tillegg
    bruker vi fornybar energi fra Ishavskraft.
  • Vi har varmefangere på taket
  • Vi har bier på taket som produserer lokal honning til frokosten og vår egen Mjød
  • Vi serverer økologisk mat – melkeprodukter, brød, egg og grønnsaker
  • Vi kjøper kortreist og lokal mat når tilgjengeligheten er der og prisen er riktig
  • Kaffen vår er fra fairtrade plantasjer
  • Vi kildesorterer søppelet vårt
  • Vi har innført mindre tallerkener i buffeten – på den måten reduserer vi matavfallet
  • Vi er med i prosjektet KuttMatsvinn2020. Vi veier matavfallet vårt for hele tiden å redusere mengden
  • Vi serverer ikke mat som er på rødlisten
  • Våre badekåper er laget av miljøvennlig bambus
  • Vi minimerer plastforbruket og bruker ikke engangsbestikk eller engangsservise av plast
  • Vi bruker LED belysning
  • Vi bruker de kjemikaliene som er best for miljøet
  • Vi velger de leverandørene som tilfredsstiller kravene vi har til miljø og etikk
  • Vi har montert sparedusj og såpedispendser på rommene. Da unngår vi overforbruk og plastavfall
  • Vi slår av varmekablene på badene når de ikke brukes
  • Vi har selvfølgelig elbilladere – 16 stykker totalt.