Menu
kr0.00

Du har ingen produkter i handlekurven.

Smakskurs med Trine Wiik-Lehman

895,-kr/person

Det blir alltid god stemning når kvelden startes med en av Trines smakskurs. Trine Wiik-Lehmann er kjent som øl-, vin- og brennevinsanmelder i Dagens Næringsliv og
med en bakgrunn som sommelier og ølsommelier og flere år bak seg i bransjen er hun en etterspurt kursholder. Med en glødende interesse for de gode smaker tilbyr Trine en rekke smakskurs innen temaene øl, mjød, vin og brennevin. Kurs og tema kan skreddersys til hver enkelt gruppe.

 

MUSSERENDE VIN

Cava, prosecco og champagne. Fortryllende bobler for alle anledninger. På denne smakingen tester vi en cava, en prosecco og to ulike champagne og lærer om forskjellen på vinene, produksjonsmetoder og historien bak de store vinene. En sprudlende smaking som garantert skaper god stemning!

 

OPPLEV FRANKRIKE

Bli med på en historisk og smaksrik reise gjennom det spennende vinlandet Frankrike. På denne smakingen tester vi viner fra de mest berømte vinområdene og får et innblikk i historie og vinstiler. En smaking for alle som er glade i franske viner.

 

OPPLEV ITALIA

Bli med på en historisk og geografisk reise gjennom det spennende vinlandet Italia. På denne smakingen tester vi røde viner fra de kjente regionene Piemonte, Veneto og Toscana og får et innblikk i historie og vinstiler og mat-og vinkombinasjoner.

 

LÆR Å SMAKE VIN

Hvordan kommer vinanmelderne frem til alle beskrivelsene? Hvordan skiller vi på de ulike duftene og kan hvem som helst bli gode på å vurdere vin? På denne smakingen fokuserer vi på å bli kjent med duft og smak og dere får lære teknikkene som skal til for å bli gode vinkjennere. Dere får smake på en musserende vin, to hvite- og to røde viner fra ulike land og områder. En hyggelig og uformell smaking som også tar for seg hvordan vi kombinerer vin til mat.

 

ØLSMAKING

Bli med på en tur inn i ølets verden og lær om ølstiler, bryggeprosessen og ølets historie. Dere får smake på ulike ølstiler og lærer å smake og vurdere øl. Ølet er blant annet ekte håndverksøl. En hyggelig og uformell smaking som også tar for seg hvordan vi kombinerer øl til mat.

 

MJØDSMAKING

Her på Son Spa har vi våre egne bier på taket og et samarbeid med Askheimer Mjøderi har gitt oss vår egen husmjød! Bli med på en reise inn i mjødens verden og smak på ulike typer mjød. Dere lærer om historien og produksjonsprosessen og får tips om mat- og mjødkombinasjoner. Mjød er en spennende og litt mytisk drikk som endelig har fått sin renessanse!

 

BRENNEVINSMAKING

For større grupper arrangerer vi brennevinsmakinger med ulike tema. Et dypdykk i cognac, norske akevitter og italiensk grappa er blant temaene dere kan velge. Kursene må bestilles i god tid og skreddersys til hver enkelt gruppe.

 

SESONGKURS

 

HØSTVINER

Høsten er en fantastisk kulinarisk årstid som byr på noe av det beste fra Norge. Med norsk lam og viltkjøtt, flotte rotgrønnsaker og sopp må også de beste vinene på bordet. Trine tar dere med på en smaking hvor hun har funnet frem noen av sine favorittviner til høstens mange matretter. En smaksrik opplevelse!

 

JULEØL

Juleølet er en av våre eldste juletradisjoner. I tidligere tider drakk vi jól og fremdeles står juleøltradisjonen strekt. I dag får vi juleøl i en rekke ulike stiler og Trine har funnet frem sine
favoritter til den norske julematen. Det blir en reise i juleølets historie og et fokus på øl- og matkombinasjoner.

 

JULEØLSMAKING PÅ JULEBORD

Gjør litt ekstra ut av julebordet og kombinér middagen med en juleølsmaking! Juleølet er en av våre eldste juletradisjoner. I tidligere tider drakk vi jól og fremdeles står
juleøltradisjonen sterkt. I dag får vi juleøl i en rekke ulike stiler og Trine har funnet frem sine julefavoritter til kveldens meny. Dere får smake ulike juleøl til de forskjellige rettene med litt juleølkåsering underveis i måltidet. En hyggelig og smaksrik opplevelse.

 

JULEAKEVITTSMAKING PÅ JULEBORD

 

Gjør litt ekstra ut av julebordet og kombinér middagen med en smaking av årets juleakevitt! Juleakevitten er en tradisjonsrik del av julebordet og de siste årene har utvalget nærmest eksplodert. Nå finnes det juleakevitter tilpasset alle julens måltider både fra de store og kjente destilleriene og nye, små gårdsdestillerier. Trine har funnet frem sine favoritter til kveldens meny og kåserer om akevittens historie og utvikling underveis i måltidet. En hyggelig og smaksrik opplevelse.»

Antall: min. 10 deltakere
Varighet: 1-1,5 time
Pris:   0-10 pers: 8950,-
10-26 pers: 895,- pp
26-100 pers: 23.000,- + 695,- per ekstra person over 26

 

Forespørsel aktivitet - Konferanse

  • Bruk dette skjemaet for å sende inn forespørsel på aktivitet.
  • Date Format: MM slash DD slash YYYY
  • :