Menu
kr0.00

Du har ingen produkter i handlekurven.

Destinasjon Son

Ikke gå glipp av kystperlen Son!

 

Son er både kystperle og kunstnerby, rett og slett stedet for deg som elsker seilbåter, strender, sand, svaberg, sjømat, bryggeliv, gallerier, kaféer, SUP, kajakk og golf. Mange som besøker Son Spa, får hakeslipp når de oppdager at de kan gå langs vannet fra hotellet til Son sentrum på noen få minutter. Og for noen vakre minutter!

I Son sentrum finner du alt fra frisør og fiskebutikk til vinmonopol, moderne restauranter og gammel kystkultur. Kystperlen Son er et gammelt ladested ved Oslofjorden, mellom Hvitsten og Moss. Stedet ble benyttet som havn for Christiania når de indre delene av fjorden var islagt. På gamle hollandske kart står Zoon Water som navn på Oslofjorden.

Son er særlig kjent for sin gamle bebyggelse fra hollendertiden, med trehus og trange smug som man gjerne forbinder med byer langs kysten av Sørlandet. Det er også en populær småbåthavn.

Tidlig i det 20. århundre ble Son en kunstnerby. Kjente personer som Nils Kjær, Ludvig Karsten, Herman Wildenvey, Ronald Fangen og den eksentriske maleren Karl Dørnberger er blant de som bosatte seg der.
Også i dag bor det mange kjente keramikere, malere og forfattere i Son; Turid Mjelve, Hanne Lunder, Anne Karin Helly-Hansen, Arne «Tassulv» Samuelsen, Erik Thome, Steinar Christensen, Dorothea Volkart Nordahl, Halvor Roll, Arne Ruste og Dag Larsen. Galleri Soon og Galleri Bakgården er to koselige gallerier i sentrum av Son. Her ligger også Son Kystkultursenter og Son Museumshavn. I dag bor det cirka 5000 innbyggere i Son.

Son Spa er oppført på stedet Kugrava der det i sin tid lå et stort og viktig båtbyggeri.

Mer info om Son finner du på http://www.soninfo.no/

Son

werwer

324234

wrer

Son
533

Soon Golfklubb

sdasdas

dasdsd